HP u bivšoj vojarni priprema distributivni centar

Bez autora
Aug 29 2011

U sklopu procesa modernizacije, koji je Hrvatska pošta (HP) započela početkom ove godine, gradit će se središnji logistički centar u blizini Zagreba, točnije u bivšoj vojarni u Gradićima, na ulazu u Veliku Goricu, tik do Zračne luke Zagreb. Projekt će se velikim dijelom financirati iz fondova Europske unije, a ostatak iz samog poslovanja tvrtke, koja je prošle godine ostvarila neto dobit od 30 milijuna kuna te je visokolikvidna. Već krajem ove godine očekuje se početak radova, a sve bi trebalo biti završeno do sredine 2013. godine. Poslovanje HP-a je tehnološki zastarjelo. Naime, osim Zagreba Hrvatska pošta ima još 14 regionalnih distributivnih centara za razdiobu pisama u kojima se 80 posto posla obavlja ručno, a samo 20 posto je automatizirano, dok je praksa u poštama europskih zemalja obrnuta. Prostor u Branimirovoj ulici u Zagrebu ne omogućuje provedbu modernizacije te je to jedan od razloga gradnje logističkog centra. Sljedeći je blizina glavnih prometnica i zračne luke čime će se uštedjeti na vremenu prijevoza.

HP u bivšoj vojarni priprema distributivni centarU sklopu procesa modernizacije, koji je Hrvatska pošta (HP) započela početkom ove godine, gradit će se središnji logistički centar u blizini Zagreba, točnije u bivšoj vojarni u Gradićima, na ulazu u Veliku Goricu, tik do Zračne luke Zagreb.

O kolikoj je točno investiciji riječ nismo uspjeli doznati jer je u tijeku izrada projektne dokumentacije, a postupak javne nabave tek slijedi.

Višeslav Majić, direktor korporativnih komunikacija u Hrvatskoj pošti, istaknuo je kako će se projekt velikim dijelom financirati iz fondova Europske unije, a ostatak iz samog poslovanja tvrtke, koja je prošle godine ostvarila neto dobit od 30 milijuna kuna te je visokolikvidna, istaknuo je. Već krajem ove godine očekuje se početak radova, a sve bi trebalo biti završeno do sredine 2013. godine.

Poslovanje HP-a je tehnološki zastarjelo. Naime, osim Zagreba Hrvatska pošta ima još 14 regionalnih distributivnih centara za razdiobu pisama u kojima se 80 posto posla obavlja ručno, a samo 20 posto je automatizirano, dok je praksa u poštama europskih zemalja obrnuta.

- Prostor u Branimirovoj ulici u Zagrebu ne omogućuje provedbu modernizacije te je to jedan od razloga gradnje logističkog centra. Sljedeći je blizina glavnih prometnica i zračne luke čime će se uštedjeti na vremenu prijevoza, rekao nam je Majić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik